PRIZNANJA

Bakira Hasečić dobitnica nagrade ’Žena mira 2018’

Posebno sam sretna što ova nagrada dolazi od Federacije, koja okuplja žene, kaže Hasečić

Hasečić: Vrijedno priznanje. Avaz

A. H.

15.10.2019

Predsjednica Udruženja „Žena-žrtva rata“ iz BiH Bakira Hasečić te Sampat Pal Devi iz Indije  dobitnice su priznanja i nagrade „Žena mira 2018“ koju svake godine, za prethodnu, dodjeljuje Federacija „Majke za mir“ iz Francuske sa sjedištem u Parizu.

Nagrada će im biti uručena na konferenciji koja će  18. i 19. oktobra biti održana u Parizu pod motom „Više žena za više mira“ upriličenoj povodom obilježavanja 25. godišnjice ove federacije.

- Zahvalna sam i sretna što  mi se kao predsjednici Udruženja „Žena-žrtva rata“  dodjeljuje ovo vrijedno priznanje. Bit će to i prilika da kroz vlastito iskustvo govorim o granicama međunarodne pravde u kontekstu masovnih zločina počinjenih nad ženama u BiH. Posebno sam sretna što ova nagrada dolazi od Federacije, koja okuplja žene, što je dokaz njihovog saosjećanja i poštovanja prema nama koje smo pretrpjele ratne torture, a istovremeno ostale odlučne da se borimo za mir i pravdu u svijetu – kazala nam je Hasečić.

Nagradu „Žena mira“ svojevremeno je dobila i Munira Subašić, predsjednica Udruženja „Pokret majki enklava Srebrenice i Žepe“

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.