INCIDENTI Drama u Rudniku mrkog uglja u Brezi

Inspektor razbio telefon upravniku, intervenirala policija

Kulić je došao u redovni nadzor i sve je bilo u najboljem redu dok mu upravnik pogona separacija Dejan Kovačević nije rekao da ne želi potpisati zapisnik, jer ovaj inspektor nije nadležan da vrši nadzor

E. Trako / Avaz.ba
17.10.2019 21:19

Rudnik mrkog uglja Breza: Inspektor Kulić izgubio živce

Foto: Avaz

Federalni saobraćajni inspektor Nedim Kulić prekjučer je u vršenju nadzora u Rudniku mrkog uglja u Brezi izazvao incident pa je morala intervenirati i policija, otkriva „Dnevni avaz“. 

Kulić je došao u redovni nadzor i sve je bilo u najboljem redu dok mu upravnik pogona separacija Dejan Kovačević nije rekao da ne želi potpisati zapisnik, jer ovaj inspektor nije nadležan da vrši nadzor.

Bacio telefon

U tom trenutku Edina Kadrića, zamjenika upravnika šefa transporta, nazvao je direktor Ćamil Zaimović da pita „kako protiče nadzor“ te je Zaimović tražio da zamjenik da telefon inspektoru. Zamjenik je to uradio, a razgovor direktora i inspektora Kulića trajao je pola minute.

Potom je inspektor u ljutnji bacio na sto Kadrićev telefon, koji je skliznuo i pao na pod.

  •  Zaimović: Obavijestio policiju
    Zaimović: Obavijestio policiju Foto: Avaz

Nedugo nakon toga, u pogon je stigao i direktor Zaimović, kojem su upravnik i zamjenik prenijeli sve što se dogodilo. Odmah je pozvao policiju, koja je napravila zapisnik i uzela izjave o nemilom događaju.

- Ništa nije bilo sporno, inspektora niko nije osporavao i ometao u radu, samo mu je određenim rješenjima osporena nadležnost. Ja sam mu rekao da u rukama imam rješenje, koje ima i njegov šef inspekcije, i da ne mogu potpisati zapisnik o nadzoru. I onda su oni napustili prostoriju kad sam ja odbio - kazao je za naš list Dejan Kovačević.

Bez odgovora

Na sve ove okolnosti tražili smo i odgovor iz Federalne uprave za inspekcijske poslove, tačnije od direktora Anisa Ajdinovića. Kako smo saznali, direktor Rudnika Ćamil Zaimović je odmah nakon incidenta pozvao i direktora Ajdinovića i upoznao ga o nemiloj situaciji, kao i Dragu Soldu, glavnog federalnog saobraćajnog inspektora.

Iako su upoznati o svemu, na naš upit odgovor nismo dobili.

I ranije bilo problema

Kako saznajemo od kolega inspektora Nedima Kulića, ovo nije prvi put da su upućene žalbe na njegov rad.

- I ranije je bilo incidenata. Zna se šta je posao inspektora, da utvrdi, zapiše, izvijesti. Nije njegovo da baca telefone ljudima - kazao nam je jedan Kulićev kolega.

Komentari

NA VRH