REAKCIJE U Općinskom vijeću se pitaju

Kako se Softić može dvaput iseliti iz Banovića

Dotični gospodin prije dvije godine odselio iz rodnih Banovića, navode u reakciji

S. I. / Avaz.ba
25.10.2019 12:57

OV: Banovići su najsigurnije mjesto

Foto: Arhiv

Općinsko vijeće Banovići reagiralo je na izjave Safeta Softića da mu je ugrožena sigurnost u ovom gradu, zbog čega se odselio u Sarajevo. OV je, podsjećamo, prije mjesec proglasio Softića nepoželjnim u ovom gradu.

Poručuju da su Banovići trenutno najsigurnije mjesto za život, što potvrđuje i izvještaj Policijske uprave ovog grada. Također, navode da pitanje sigurnosti i prijetnje ne žele da otvaraju, jer „Općinsko vijeće nikada nije prijetilo na taj način nikome“.

U reakciji se navodi da se ''dotični gospodin prije dvije godine odselio iz rodnih Banovića, kada je i počela njegova opstrukcija izgradnje planiranih i razvojnih projekata i sve jača kampanja uništavanja ovog grada, a već deset godina ne živi u rodnim Banovićima“.

- Nikako nam nije jasno kako se dva puta može odseliti kada mu je ovdje samo CIPS ostao, a duša mu je već odavno na sarajevskom tlu. Sve ovdje što ima je prodao, počevši od ličnih stvari (svoj vlastiti stan prije nekoliko mjeseci), a s porodicom je već odavno u Sarajevu, tačnije od početka srednjoškolskog obrazovanja djeteta. Dobro poznata je činjenica da gospodin Safet Softić ne živi u Banovićima duži niz godina i sva svoja prava ostvaruje u Sarajevu (osim glasačkog), gdje je svojim političkim djelovanjem kod strateškog partnera pokušao spriječiti izgradnju najbitnijeg projekta za Općinu Banovići - izgradnju TE“ - stoji u reakciji Općinskog vijeća.

NA VRH