REAKCIJE

Nikšić: Izetbegović je bio i ostao lider obmane

Bakir Izetbegović i Nermin Nikšić. Avaz

Avaz.ba

2.11.2019

Predsjednik SDP-a Nermin Nikšić večeras se ponovo oglasio saopćenjem za javnost.

U saopćenju je naveo da je Izetbegović "priznao da je svjesno slagao građane BiH iako je imao saznanje da agent BiH u Hagu nema legitimitet. 

Potom su se oglasili iz Asocijacije mladih SDA te su mu poručili da je jedina istinita rečenica u njegovom saopćenju ta da nije lider.

U kampanji nisam posezao za jeftinim obećanjima. Sve što sam rekao oko revizije tužbe pokazalo se tačnim. Dužan sam građanima ponoviti da sam tada ukazivao da je Izetbegović odgovoran za propast revizije tužbe za genocid, što je napokon i sam priznao. Sada, „lider“ se krije iza mlađahnih četrdesetogodišnjaka pokušavajući propast revizije svesti na pitanje liderstva. Lidere poput Izetbegovića poželio bi svaki neprijatelj. 

Zbog toga javno objavljujem dokaz da je inicijativa o sastanku u Vijećnici nastala u SDP-u, sa jasnom željom da se istinom dođe do pomirenja. Uputio sam pismo Izetbegoviću o potrebi da svi o tome damo svoj glas, da bi krajnji epilog bio njegovo privatiziranje tog sastanka. Umjesto diskusije dobili smo bildanje etno-plemenskog brenda SDA. Ono što je trebalo biti bosanskohercegovački stav potisnuto je u stranu, a pobijedila je logika „lidera“, koji se sada krije iza savjetnika.

Danas, kada su stvari potpuno jasne, a Izetbegović i sam priznao, njegovi medijski trabanti pokušavaju opravdati prikrivanje činjenica i poigravanje sa međunarodnim ugledom i interesom države. Valjda je ipak samozvani “lider” svjestan da se njihove laži lako mogu demantirati, pa je to prepustio drugima. Tužno je kako se sakriva iza četrdesetogodišnjih “mladih” podanika, koji u nedostatku argumenata posežu za lažima.

Što bi naš narod rekao, u laži su kratke noge i ako laže koza ne laže rog. Na njihove laži samo objavljujem jasan dokaz. Nisam tražio liderstvo nego istinu. Izetbegović je bio i ostao lider obmane. Vrijeme je da mu se to kaže u lice - kazao je predsjednik SDP-a Nermin Nikšić.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.