OTKRIVAMO

Mamić: Volim Sarajevo, tu imam puno prijatelja i često dođem

Imamo neku večeru i sve je čisto prijateljski, kazao je Mamić

Mamić jučer u Sarajevu: Volim ovaj grad. A. Durgut / PIXSELL

Piše: M. Aščić / Avaz.ba

10.11.2019

Bivši izvršni dopredsjednik Dinama i praktično prvi čovjek ovog danas evropski respektabilnog kluba Zdravko Mamić stigao je jučer u posjetu Sarajevu.

 I dok su brojni mediji naglabali šta radi savjetnik zagrebačkog Dinama, on se javio našem novinaru i sve pojasnio.

Volim Sarajevo

- Došao sam u posjetu svojim starim prijateljima. Imam ih mnogo u vašem gradu. Često dođem i lijepo se, zaista, osjećam ovdje. Imamo neku večeru i sve je čisto prijateljski. Nije nikakav posao u pitanju, nego ugodno druženje – kazao je Mamić za „Avaz“.

Upitan da prokomentira igru u Ligi prvaka njegove velike ljubavi Dinama, Mamić je oduševljeno rekao da je to pravi evropski klub koji igra rame uz rame s velikanima evropskog nogometa.

- Kako ne bih bio prezadovoljan kada pogledamo sve rezultate. Onda, vidite li vi u kakvoj skupini se nalazimo, pa to je čudo jedno. Dinamo je postao pravi evropski klub. U igri nam je još šest bodova i zašto ne bismo vjerovali u uspjeh. Zašto bismo se plašili neke Atalante koju smo već pobijedili. Vjerujem u uspjeh i itekako sam ponosan na rezultate koje su postigli – prokomentirao je Mamić.

Inače, krajem avgusta Sud BiH je donio odluku da neće izručiti Zdravka Mamića Hrvatskoj, koja ga je potraživala po novoj potjernici Županijskog suda u Osijeku. Sud BiH je u toj posljednjoj odluci utvrdio da nisu ispunjene pretpostavke da Mamić bude izručen Hrvatskoj ni po novoj optužnici USKOK-a.

Završena saga

Na taj način prihvaćen je i prijedlog Tužilaštva BiH koje je ranije, na sudskom ročištu, pozivajući se na Zakon o međunarodnoj pravnoj pomoći, istaklo da je propisana zabrana izručenja bh. državljana i da nema uvjeta za izručenje Mamića Županijskom sudu.

Ovo znači da je saga oko Mamića završena i da će on sudski proces u Hrvatskoj čekati sa slobode u BiH.

Doselio se u Međugorje

Prema prvoj optužnici, Mamić je nepravomoćno osuđen na šest i po godina zatvora, ali je dan pred izricanje presude došao u Međugorje, gdje se nalazi duže od godinu. Okružen je prijateljima, a porodica ga redovno posjećuje. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.