LIČNOST DANA

Mračnjak je izronio

Njegove podlosti odrekli se i Zvizdić i Čampara

Lažna proevropska i NATO priča nepopravljivog KOS-ovca i mentalnog udbaša. Arhiv "Avaza"

A. C.

11.11.2019

Mnogim intelektualcima u BiH koji poznaju mračnu prošlost Fikreta Muslimovića, pukovnika ozloglašenog KOS-a, bilo je vrlo iznenađujuće razočarenje kada se za govornicom „Kruga 99“ pojavio ovaj nepopravljivi KOS-ovac i mentalni udbaš, propagirajući tobožnju proevropsku i NATO priču. Jer, sve što je on u životu radio na kršenju ljudskih prava, proganjanju političkih neistomišljenika, montiranju nevinim ljudima je ono što evropski put i NATO standardi strogo zabranjuju i civilizacijski preziru. 

Nekadašnji obavještajni pas komunizma koji je proganjao mnoge intelektualce i novinare što su se imali hrabrosti suprotstaviti nadolazećem velikosrpskom agresorskom zlu, pred rat je svoje usluge ponudio vrhu SDA. U ratu je postao poznat po falsificiranju neistomišljenicima vladajućoj stranci.

Najpoznatiji je biser kada su pripadnici Armije RBiH na jutarnjim postrojavanjima slušali najodvratnije besjede o tobože izdajničkoj ulozi Harisa Silajdžića. Kada je Silajdžić kasnije postao član Predsjedništva BiH, otkriveno je to pismo špijunskog mračnjaka Muslimovića, koji je tada bio šef Uprave za moral.

Nakon rata, Muslimoviću je glavna meta bio i ostao najveći rival SDA Fahrudin Radončić. Muslimović je svoju špijunsku biografiju i najodvratnije nemoralnosti koje je činio, igrom zamjene identiteta, probao podvaliti predsjedniku SBB-a. Muslimović je zbog toga i pravosnažno osuđen i morao je finansijski obeštetiti Radončića, jer je u svojim knjigama - pamfletima lažno tvrdio da je Radončić tobože bio saradnik KOS-a. Naravno, pred sudijama, lažljivi Muslimović to nije mogao dokazati.

Ipak, stari prepredenjak svoje laži je poturio čovjeku s medicinskom šifrom koji tobože piše knjige o Radončiću. Cijeli propagandno-obavještajni tim koji već godinama ispred SDA sustavno radi protiv lidera SBB-a praktično vodi Muslimović, finansira vrh SDA i to se sve potpisuje imenom čovjeka koji nije znao ispuniti ni putni nalog.

Muslimović je nagrađen nedavnim izborom u Senat SDA. Vrh SDA na prošlosedmičnom Kolegiju stranke i Predsjedništvu SDA potpuno se pocijepao zbog novog smeća čiji je ideolog Muslimović, a zove se „Dosije Šćepo“.

Denis Zvizdić i Aljoša Čampara pred cijelim stranačkim vrhom javno su obznanili da više ne žele da stoje iza tolikog mobingovanja, maltretiranja, primitivizma i podmetanja prema Radončiću. Naravno, to Muslimoviću i njegovom istinskom političkom nalogodavcu neće smetati da i dalje radi. Naprotiv, za čovjeka bolesne mašte važi ona poskočica - Udba je sudba!

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.