POSJETE

U Drvaru će biti otvoreno 100 radnih mjesta

Dodik je danas obećao i 200.000 KM za održavanje vrtića u Drvaru

Pogon će biti otvoren do Nove godine. B. Šobat

Piše: B. Šobat / Avaz.ba

12.11.2019

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik u pratnji ministra odbrane Srbije Aleksandra Vulina i zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda PSBiH Nikole Špirića posjetio je danas općinu Drvar.

U zgradi općinske administracije sastali su se sa načelnicom Drvara Dušicom Runić te delegatima u Domu naroda Parlamenta FBiH. Povod za posjetu je izgradnja pogona firme „Jumko“ iz Srbije koja bi do kraja godine trebala zaposliti oko 100 radnika u ovoj općini.

- Uz pomoć Vlade Srbije otvara se firma do Nove godine koja će zapošljavati 100 ljudi od kojih će biti najmanje 90 žena. Potreba za ovim proizlazi iz činjenice da u Drvaru već godinama nedostaje radnih mjesta za žene - rekla je Runić.

Dodik je danas obećao i 200.000 KM za održavanje vrtića u Drvaru.

-Vlada Republike Srbije je već uplatila milion konvertibilnih maraka pomoć opštini Drvar za rješavanje komunalnih i infrastrukturnih problema. Vlada Republike Srpske će u četvrtak ili petak uplatiti 200.000 KM za održavanje vrtića. Uz svu pomoć koju smo ranije pružali evo imamo i novi kvalitet koji se ogleda u stvaranju novih radnih mjesta. Tih 100 radnih mjesta nije važna vijest samo za Drvar nego i za čitavu BiH - izjavio je Dodik.


Održan sastanak i u Općini Drvar. B. Šobat

Dodik se osvrnuo i na jučerašnju sjednicu Narodne skupštine RS rekavši da su SDS i PDP načinili stratešku političku grešku.

- Oni pokušavaju ovom galamom u Narodnoj skupštini da prikriju svoj osnovni stav a to je da oni nemaju ništa protiv onoga što je radio visoki predstavnik. Mi tražimo zakonsku rehabilitaciju onih koje je visoki predstavnik kažnjavao a oni ni za to čak nisu glasali - rekao je Dodik.

Vulin je  kazao da će štiti Srbe gdje god da žive.

- Svaki Srbin gdje god da živi biće pomognut i zaštićen ekonomski, diplomatski i na svaki drugi način. Predsjednik Vučić me je zamolio da obiđem radove i da mu podnesem izvještaj dokle se stiglo uz apsolutno očekivanje da će se njegova riječ kao uvijek ispoštovati što znači da će ovaj pogon biti otvoren do Nove godine - rekao je Vulin.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.