REAKCIJE

Crnadak: SNSD popustio i dostavio imena za sastav parlamentarnih komisija

Nada se da će istovremeno biti odblokiran i rad Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH

Crnadak: Apel Parlamentu BiH. Avaz

Fena

15.11.2019

Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak ocijenio je da je "dobro što je Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) priznao grešku i popustio, dostavljajući imena za sastav parlamentarnih komisija Predstavničkog doma, jer je ovo pozitivan signal da bi Parlamentarna skupština BiH mogla da počne s normalnim radom".

Nada se da će istovremeno biti odblokiran i rad Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Apelirao je da rukovodstvo Parlamentarne skupštine BiH iskoristi ovaj pozitivan moment i što prije izabere delegaciju BiH u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope.

- Jedina smo evropska zemlja koja je član tog tijela, a ne učestvuje u njegovom radu. Imenovanjem parlamentarne delegacije u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope bar donekle bismo umanjili negativan efekt te diplomatske blamaže - smatra Crnadak.

Također, smatra da u najkraćem roku trebaju biti ratificirani finansijski aranžmani koji čekaju u Parlamentu, s obzirom na to da se radi o projektima gradnje puteva, vodovoda i infrastrukture i korisni su za građane i u Republici Srpskoj i u Federaciji BiH.

- Od samog početka sam pozivao da Parlamentarna skupština BiH normalno radi dok traju pregovori o formiranju vlasti na nivou BiH. Institucije ne smiju da budu u blokadi, moraju stalno da rade, jer se tako šalje poruka da smo ozbiljan međunarodni partner - naglasio je Crnadak, saopćeno je iz MVPBiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.