SUSRETI Tokom razgovora s ambasadorom prijateljske zemlje

Zvizdić najavio pomoć Albaniji

Iskazano obostrano opredjeljenje da se odnosi konstantno unapređuju, posebno na polju ekonomije

S. D.
03.12.2019 11:44

Zvizdić i Poda: Prijateljski odnosi dvije zemlje

Foto: Predstavnički dom PSBiH

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić primio je danas u nastupnu posjetu novoimenovanog nerezidentnog ambasadora Republike Albanije u BiH sa sjedištem u Zagrebu Riza Podu.

Tokom razgovora naglašeni su dobri i prijateljski odnosi između dvije zemlje, bez otvorenih pitanja i uz obostrano opredjeljenje da se ovi odnosi konstantno unapređuju, posebno na polju ekonomije.

Ambasador Poda istaknuo je da se njegova zemlja trenutno nalazi u teškoj situaciji nakon razornih zemljotresa koji su pogodili Republiku Albaniju, te je s tim u vezi zatražena pomoć od Bosne i Hercegovine. 

Zvizdić je još jednom u ime naroda BiH i u svoje lično ime izrazio saučešće albanskom narodu povodom zemljotresa koji je pogodio tu zemlju, s velikim brojem žrtava. Najavio je da će naša zemlja pružiti finansijsku i svaku drugu pomoć prijateljskom narodu Albanije.

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH zaželio je novoimenovanom ambasadoru uspješan rad i zahvalio vlastima Republike Albanije na kontinuiranoj pomoći koju pružaju Bosni i Hercegovini, posebno na polju EU i NATO integracija.

NA VRH