NAJAVA

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: SBB traži ostavke Novalića i Drljače

"Avazov" novinar bio je u migrantskom kampu Vučjak, gdje je svjedočio stravičnim slikama

Piše: Avaz.ba

5.12.2019

Naslovna stranica "Dnevnog avaza". Avaz

U „Dnevnom avazu“, najtiražnijem bh. političkom dnevniku, danas pročitajte kako SIPA, u saradnji s Državnim tužilaštvom, obavlja posljednje pripreme za preuzimanje bh. državljana iz Sirije i Iraka, koji će do kraja sedmice biti deportirani u našu zemlju.

Donosimo vam i sve s tematske sjednice Predstavničkog doma Parlamenta FBiH na kojoj je SBB tražio odgovornost Fadila Novalića i Veska Drljače. 

Pročitajte i komentar naše novinarke Borke Cerić.

Jučer su održani i protesti studenta grupacije fakulteta medicinskih nauka koji su poručili da im ne daju da se školuju.

Za "Dnevni avaz" govorio je Enver Bijedić, lider Socijaldemokrata BiH, pročitajte šta je sve rekao.

Ličnost dana je Dunja Mijatović.

Na stranicama Globusa pročitajte i kako je protekao samit NATO-a na kojem su lideri pokazali sve veće tenzije među članicama Alijanse.

"Avazov" novinar bio je u migrantskom kampu Vučjak, gdje je svjedočio stravičnim slikama. 

Na stranicama Crne hronike donosimo potvrdu optužnice protiv Fazlije Osmanovića iz Brčkog zbog sumnje da je u martu u naselju Prutače napao brčanske policajce na dužnosti, od kojih je jedan povrijeđen. Osim toga, pročitajte i sve o doktoru Nikoli Ljucoviću, koji je priznao krivicu za nesavjesno liječenje porodilje Jovane Šinik, za čiju je smrt osuđen na uvjetnu kaznu od godinu dana zatvora.

Ekipa rubrike Jet Set donosi priču o Ajdinu Seferu, Mostarcu čije lice obilazi svijet.

Na Koševu se ne stišava bura. Navijači traže ostavku uprave Fudbalskog kluba Sarajevo koja je prethodno smijenila trenera Husrefa Musemića. Donosimo i njegovu reakciju na posljednja dešavanja u bordo klubu.

Otkrivamo kakva je uloga famoznog Komiteta za medije Nogometnog saveza BiH koji se sve češće oglašava u javnosti.

Uoči velikog bokserskog spektakla između Entonija Džošue (Anthony Joshua) i Endija Ruiza (Andy Ruiz) svoju prognozu dao je i bivši šampion teške kategorije Tajson Fjuri (Tyson Fury).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.