IZGUBIO KOMPAS

Kakav gaf: Dino dao pare mrtvom piscu

Večeras je gostovao na N1 televiziji, gdje je komentirao i branio svoje rasipanje novcem građana od 600.000 KM

Zna li Konaković da je Ibrišimović preselio na bolji svijet. Avaz

Piše: E. T. / Avaz.ba

18.12.2019

Elmedin Konaković koristi posljednje dane pozicije predsjedavajućeg Skupštine Kantona Sarajevo da, gostujući po televizijama, nekome nešto poruči. Ne prođe dan da sobom zapanjeni Konaković ne skoči na neku televiziju i papagajski ponovi nekoliko desetina floskula koje izgovara mehanički i bez trunke razmišljanja. 

Poput osnovca u školi kada napamet nauči pjesmicu. 


Zna li Konaković da je Nedžad Ibrišimović preselio na bolji svijet 2011. godine. Avaz

Večeras je gostovao na N1 televiziji, gdje je komentirao i branio svoje rasipanje novcem građana od 600.000 KM, koje je imao na raspolaganju. U naboju emocija i nervoza izgovorio je i jednu, blago rečeno, glupost. U tim trenucima govorio je o 60.000 KM koje je dao radikalu Zukorliću za propagandu i izbor reisu-l-uleme.

- Tih 60.000 KM nisam dao Zukorliću, dao sam za BANU. Članovi BANU-a su i mnogi drugi akademici, kao i Nedžad Ibrišimović - ispali Konaković i preživi.

Svaki građanin Bosne i Hercegovine koji je ikada uključio televizor zna da je Nedžad Ibrišimović rahmetli književnik i da je na bolji svijet preselio 15. septembra 2011. godine. Da je bio jedan od najboljih bošnjačkih književnika čija moć pera u godinama koje dolaze sve dublje prodire u temelje književnosti bošnjačkog naroda.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.