STAVOVI

Miletić: Razgovaramo o novom sastavu Vlade KS

Delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH i generalni sekretar DF-a Zlatko Miletić rekao je danas kako DF priprema svoj prijedlog rješenja problema u vezi s izbornim zakonodavstvom u BiH

Zlatko Miletić. Avaz

Piše: S. D. /Avaz.ba

20.12.2019

Delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH i generalni sekretar DF-a Zlatko Miletić rekao je danas kako DF priprema svoj prijedlog rješenja problema u vezi s izbornim zakonodavstvom u BiH.

Miletić je rekao da se DF izborio da prvi put u historiji na poziciji predsjednika Vlade Kantona Sarajevo bude čovjek iz reda hrvatskog naroda te da on neće biti jedini Hrvat ili nebošnjak u novoj Vladi KS.

- Danas sam imao razgovore o toj temi i vidjet ćete da ćemo, kad je u pitanju etnički sastav Vlade KS, to napraviti na drugi način - kazao je Miletić.

Što se tiče formiranja vlasti na nivou entiteta FBiH, on je rekao da je HDZ zaustavio taj proces zbog donošenja novog Izbornog zakona BiH.

- Ni SDA, ni DF, ni SBB nisu protiv novog Izbornog zakona. Naprotiv, i mi smo za to da se riješe pojedina pitanja koja HDZ delegira i mi imamo, uvjetno rečeno, već dva rješenja u opticaju. Jedno je ono koje je već bilo u Parlamentu FBiH, a drugi prijedlog DF-a je u pripremi. Njime ćemo pokušati riješiti sve probleme iz Mišljenja Evropske komisije - rekao je Miletić.

Zaključio je riječima da će taj prijedlog biti poznat kada profunkcioniraju institucije i da se nada kako će 23. ili 30. decembra biti formiran novi saziv Vijeća ministara BiH. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.