REAKCIJE

DF: Ljubić u ime HDZ-a poziva na blokade

Konačno je i evropskim zvaničnicima postalo jasno da su HDZ-ovi zahtjevi koji se tiču izmjena Izbornog zakona pokušaj bacanja bombe na mišljenje Evropske komisije, kažu u DF-u

DF: Plašljivi pokušaj nastavka blokade formiranja vlasti. Ilustracija

Avaz.ba

20.12.2019

Demokratska fronta smatra da je današnja poruka zastupnika u Saboru Republike Hrvatske Bože Ljubića kako HDZ i stranke okupljene oko tzv. HNS ne trebaju slati nikakve prijedloge za ministarska mjesta u novu Vladu FBiH sve dok se ne izmijeni Izborni zakon BiH plašljivi pokušaj nastavka blokade formiranja vlasti od HDZ-a BiH.

- Očito je da je HDZ shvatio poruku zvaničnika Evropske unije da se formiranje vlasti u FBiH ne može uvjetovati HDZ-ovim željama odnosno Izbornim zakonom kako ga zamišljaju u HDZ-u, pa preko Bože Ljubića nastavljaju da prkose Evropskoj uniji i da blokiraju političke procese u Bosni i Hercegovini. S druge strane, konačno je i evropskim zvaničnicima postalo jasno da su HDZ-ovi zahtjevi koji se tiču izmjena Izbornog zakona pokušaj bacanja bombe na mišljenje Evropske komisije, jer su u potpunoj suprotnosti s evropskim pravnim standardima i evropskim pravnim zakonodavstvom, koje je sukladno mišljenju EK u BiH potrebno primijeniti - saopćeno je iz DF-a.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.