SARAJEVO

Otvorena izložba ptica i sitnih životinja

Na manifestaciji učestvuje više od 200 izlagača iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Mađarske, Sjeverne Makedonije, Slovenije, Srbije i Ukrajine

Fena

20.12.2019

S izložbe - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+11

Niz sajamskih aktivnosti na kojima su izložene ptice i sitne životinje otvoren je danas u dvorani "Mirza Delibašić" u Sarajevu, u organizaciji Ekološkog društva za uzgoj i zaštitu sitnih životinja (EDZUP) Sarajevo. 

Otvoren je 3. evropski sajam-izložba balkanskih rasa golubova, 2. evropski sajam-izložba rasa golubova jugoistočne Evrope, 11. državni sajam-izložba sitnih životinja, 17. orintološki državni sajam - izložba ptica te izložba sportskih golubova pismonoša Sarajevske zone - Sarajevo 2019.

Na otvaranju je istaknuto da na manifestaciji učestvuje više od 200 izlagača iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Mađarske, Sjeverne Makedonije, Slovenije, Srbije i Ukrajine. Izloženo je više od 3.500 jedinki sitnih životinja po vrstama - golubovi, perad, kunići, fazani, kanarinci, papagaji i akvarijske ribice.

Predsjednik Saveza Bosne i Hercegovine za uzgoj i zaštitu sitnih životinja Đuro Mitraković čestitao je organizatorima na realizaciji izložbe, ističući da je po svemu na vrlo visokom nivou, kako i dolikuje jednoj evropskoj izložbi. Manifestacija je otvorena do 22. decembra.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.