PARLAMENT BIH

Sanja Vulić ulazi u poslaničke klupe

Ako Prodanović ostane u Domu naroda, što je, saznaje „Avaz“, veoma izvjesno, onda bi u Predstavnički dom, umjesto njega, ušla Ljubica Miljanović, također iz SNSD-a

Sanja Vulić. Avaz

Piše: Avaz.ba

25.12.2019

Nakon što su donedavni poslanici u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac i Vojin Mitrović izabrani za ministre u Vijeću ministara BiH, u Parlament BiH na njihove pozicije bi trebali doći sljedeći kandidati s lista na prošlogodišnjim oktobarskim izborima.

Prema broju osvojenih glasova, na izborima prošle godine sljedeća na listi nakon Mitrovića je Sanja Vulić i ona će ući u Predstavnički dom. 

S druge strane, sljedeći na listi nakon Košarca je Lazar Prodanović. No, Prodanović je izabran u Narodnoj skupštini Republike Srpske za delegata u Domu naroda PSBiH. 

Centralna izborna komisija (CIK) u obavezi je da Prodanoviću ponudi mandat u Predstavničkom domu i on će u ovom slučaju moći birati hoće li ostati delegat ili će preuzeti poslanički mandat.

Ako Prodanović ostane u Domu naroda, što je, saznaje „Avaz“, veoma izvjesno, onda bi u Predstavnički dom, umjesto njega, ušla Ljubica Miljanović, također iz SNSD-a.

Ulaskom Vulić i Miljanović u Predstavničkom domu bit će povećana zastupljenost žena sa sadašnjih devet na 11. 

Inače, ovaj dom broji 42 zastupnika. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.