SARAJEVO

Završena prva sjednica Vijeća ministara BiH

Bit će razmatrana i odluka o privremenom finansiranju institucija i međunarodnih obaveza BiH za prvi kvartal iduće godine

Prva sjednica Vijeća ministara BiH. S. Saletović

Srna

30.12.2019

Prva sjednica Vijeća ministara BiH u novom sazivu, na kojoj bi trebala biti odobrena sredstva za izgradnju graničnog prijelaza Bratunac - Ljubovija, kod mosta "Bratoljub", počela je u Sarajevu.

Na predloženom dnevnom redu je odluka o privremenom finansiranju institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za prvi kvartal iduće godine, a trebala bi biti razmatrana i zajednička socioekonomska reforma za period 2019. - 2022. godina.

Na predloženom dnevnom redu je i Prijedlog odluke o izmjenama i dopuni Odluke o odobravanju višegodišnjeg projekta "Izgradnja graničnog prijelaza Bratunac - Ljubovija", te informacija o projektu izgradnje graničnog prijelaza Svilaj.

Sjednica Vijeća ministara BiH. S. Saletović


Vijeće ministara trebalo bi donijeti odluke o imenovanjima svojih odbora za unutrašnju politiku i ekonomiju, a predviđeno je i donošenje zaključka o imenovanju predstavnika BiH u međunarodnim finansijskim institucijama - Svjetskoj banci, Međunarodnom monetarnom fondu i Evropskoj banci za obnovu i razvoj.

Pred novim ministrima trebao bi se naći i Nacrt ugovora o finansiranju dionica Koridora 5C Poprikuše - Nemila i Tarčin - Ivan, između BiH i Evropske investicione banke.

Vijeće ministara trebalo bi se izjasniti i o prijedlogu predsjedavajućeg Vijeća ministara Zorana Tegeltije o potrebi otvaranja za javnost sjednica ove institucije.

Po okončanju sjednice predviđene su izjave za medije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.