BIJELJINA Mićo Mićić posjetio porodicu Marić

Gradonačelnik darivao prvorođenu djevojčicu u 2020. godini

Još imamo, nažalost, negativnu stopu prirasta stanovništva, upozorava Mićić

Lj. Ljubojević / Avaz.ba

Mićić darivao malu Niku

Foto: Lj. Ljubojević


Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić posjetio je danas porodicu Marić, Ljiljanu i Željka, u Bijeljini, koji su u novogodišnjoj noći, minut iza ponoći, dobili kćerku Niku. 

Tom prilikom uručio im je, u ime Gradske uprave, novčani poklon za novorođenu djevojčicu u iznosu od 1.000 KM.

Više beba

- Koristim priliku da čestitam rođenje kćerke ovoj predivnoj porodici. Što je najvažnije, i majka i kćerka se odlično osjećaju i to pričinjava sreću i zadovoljstvo i ovoj porodici i nama. Iskoristili smo priliku da i u ovoj godini, kao i u svih proteklih petnaestak godina, prvoj bebi uručimo novčani poklon u iznosu od 1.000 KM. Mi smo u prošloj godini imali 1.044 rođenih beba, dakle, više za oko stotinu, prema podacima Ginekološkog odjeljenja bijeljinske bolnice. Međutim, prema prijavljenim podacima, imali smo 1.241 novorođenu bebu u prošloj godini. Još imamo, nažalost, negativnu stopu prirasta stanovništva. Znam da su materijalne prilike loše, da nema dovoljno posla i da se mladi teško odlučuju na brak i rađanje. Ipak, vjerujem da sve ide u dobrom pravcu te da će i država osigurati više pomoći za ovakve porodice i mlade bračne parove. Mi na nivou grada poduzimamo konkretne korake, bilo da je riječ o finansiranju vještačke oplodnje ili drugim vidovima pomoći. Za mlade i za studentsku populaciju činimo puno više kako bi se opredijelili da ostanu u našem gradu, da formiraju porodice, da se zapošljavaju - istakao je gradonačelnik Mićo Mićić.

  • Gradonačelnik sa sretnim roditeljima

    Gradonačelnik sa sretnim roditeljima

    Foto: Lj. Ljubojević


Ljiljana Marić, majka male Nike, prve bebe rođene u 2020. godini u Bijeljini, kaže da ima stariju djevojčicu Lenu, koja će u februaru napuniti četiri godine, te da je starija kćerka lijepo prihvatila tek rođenu sestru.

Sretna majka

- Sam čin rađanja i donošenja novog bića na svijet je poseban i predivan, posebno kada se to dogodi u novogodišnjoj noći. Za nas će, sigurno, svaka naredna nova godina imati najjači smisao. Želim zahvaliti gradonačelniku Mićiću na posjeti i poklonu za malu Niku. Ovom prilikom želim zahvaliti i osoblju Ginekološkog odjeljenja Opšte bolnice Bijeljina, s doktoricom Elmirom Brkić na čelu i da svima poželim sretne novogodišnje i božićne praznike - rekla je Ljiljana Marić.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na