AKTUELNO

Komšić posjetio radnike "Zenicatransa"

Već treći dan štrajkuju glađu

Komšić s radnicima "Zenicatransa". Avaz

Fena

9.1.2020

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić posjetio je jutros radnike JKP "Zenicatrans - prevoz putnika", koji već treći dan štrajkuju glađu. 

Kako je u izjavi za Fenu kazao predstavnik štrajkača Hazrudin Bilić, Komšić je radnike posjetio jutros oko šest sati i zadržao se s njima oko 45 minuta.

- Razgovarao je s nama, rekao da je uz nas i da će nam dati podršku koliko je u njegovoj moći. On ne može nikome narediti, ali je razumio naše zahtjeve i probat će u tom pravcu djelovati - kaže Bilić.

Ističe da će radnici nastojati ponovo animirati gradske vijećnike da organiziraju novu tematsku sjednicu Gradskog vijeća o problemu "Zenicatransa". 

Do tada će oni, dodao je, nastaviti štrajk glađu. Danas će, kako je najavio, njihove kolege koje nisu u štrajku glađu ponovo zvanično zatražiti od gradskih vlasti da počnu rješavati njihov problem.

Gradonačelnik Fuad Kasumović, kaže, još nije odgovorio na njihov poziv da ih posjeti.

- Mi nikakav signal, ni poruku nismo dobili od gradonačelnika. Ponovo ga, ovom prilikom, pozivam da nas pozove, da nam dođe. Evo, mi smo spremni danas da mu odemo i na noge - rekao je Bilić. 

On ponovo prijeti i “radikalizacijom” štrajka jer, kaže, svi su spremni da za ostvarenje cilja žrtvuju i sebe.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.