PROGNOZE

Veći snijeg tek koncem januara

Ozbiljnog naleta zime ni ozbiljnijih oborina još nema, kaže Zadro

Mostar jučer: I dalje bez padavina. Avaz

Piše: Avaz.ba

11.1.2020

Iako će naoblačenje koje se danas očekuje u večernjim satima, donijeti svojevrsnu promjenu vremena, to će, sudeći prema dosadašnjim prognozama, biti kratkotrajno i bez većih padavina.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ), prvog dana vikenda u cijeloj zemlji očekuje se oblačno vrijeme, ali će u Hercegovini već u poslijepodnevnim satima uslijediti razvedravanje, ali i nešto jača bura.

U nedjelju se, pak, u cijeloj BiH očekuje pretežno sunčano vrijeme.

Da se suho i  umjereno hladno vrijeme nastavlja i u narednim danima, predviđa i prof. Zoran Zadro, neovisni meteorolog i prognostičar iz Mostara. Štaviše, padavine, pogotovo snježne, kako nam je rekao, ne naziru se skoro.

Zadro: Ozbiljnijih oborina nema do treće dekade ovog mjeseca. Avaz

- Kako se sada čini, ozbiljnog naleta zime, kao ni ozbiljnijih oborina, nema do treće dekade ovog mjeseca. Praktično tek koncem ovog mjeseca, odnosno početkom februara, prema dugoročnoj prognozi, ta bi se slika mogla mijenjati nešto konkretnije. Dakle, tek su tada moguće snježne oborine u Bosni, a nije isključeno ni da u Hercegovinu, pogotovo u sjevernim i zapadnim dijelovima, bura donese snijeg - kaže nam Zadro

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.