PROGNOZA Vremenski bilten

Slab snijeg još danas, slijedi sunčaniji period

Vjetar u Bosni slab istočni i sjeveroistočni, a u Hercegovini umjerena bura

Avaz.ba
20.01.2020 06:33

Maglaj

Foto: Avaz

Danas u Hercegovini i na jugozapadu Bosne sunčano. U ostatku zemlje pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima ponegdje u Bosne je moguće provijavanje slabog snijega

Vjetar u Bosni slab istočni i sjeveroistočni, a u Hercegovini umjerena bura. Jutarnja temperatura od -6 do 0, na jugu od -1 do 5, a dnevna od -2 do 4, na jugu od 5 do 11 stepeni.

  • U Hercegovini sunčano
    U Hercegovini sunčano Foto: Avaz

Sutra u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne sunčano. U ostatku Bosne uglavnom magla i niska naoblaka. Jutarnja temperatura od -6 do 0, na jugu od 1 do 5, a dnevna od 1 do 7, na jugu od 6 do 12 stepeni.

U srijedu u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom ili niskom naoblakom. U ostalim područjima sunčano. Jutarnja temperatura od -3 do 2, na jugu od 1 do 5, a dnevna od 4 do 10, na jugu od 8 do 13 stepeni.

U četvrtak u Hercegovin i zapadnim područjima Bosne sunčano. U ostatku Bosne, uglavnom, magal i niska nablaka. Jutarnja temperatura od -3 do 2, na jugu od 1 do 6, a dnevna od 3 do 8, na jugu od 8 do 13 stepeni.

  • Povoljna biometeorološka prognoza
    Povoljna biometeorološka prognoza Foto: Screenshot

Djelimična stabilizacija vremena pozitivno će djelovati na većinu stanovništva, a hronični bolesnici i meteoropati trebali bi osjetiti olakšanje. Obzirom na niže temperature zraka tokom jutra i večeri, neophodno je povesti računa o primjerenom odijevanju, naročito u unutrašnjosti zemlje. Danju ugodnije, uz blago zatopljenje. Opšta slika će biti ljepša u Hercegovini i Krajini.

NA VRH