POSJETE Ministar odbrane BiH susreo se s prvim zamjenikom visokog predstavnika

Podžić predstavio Skenlanu prioritete u radu Ministarstva u OSBiH

Ministar Podžić posebno se osvrnuo na potrebe povećanja vojnog budžeta BiH, ali i racionalizacije troškova Ministarstva i OSBiH

Avaz.ba/ Fena
21.01.2020 15:39

S današnjeg susreta u Ministarstvu odbrane BiH

Foto: MOBiH

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Sifet Podžić danas je u posjetu primio prvog zamjenika visokog predstavnika i supervizora za Brčko, ambasadora Majkla Skenlana (Michael Scanlan) sa saradnicima. 

Podžić je govorio o prioritetima u daljnjem radu Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH, posebno se osvrćući na potrebe povećanja vojnog budžeta BiH, ali i racionalizacije troškova Ministarstva i OSBiH. 

Ambasador Skenlan istaknuo je značaj učinkovitog odbrambenog sistema BiH te u tom smjeru ponudio podršku Ureda visokog predstavnika. 

- Dostavljanjem dokumenta Program reformi Sjevernoatlantskom savezu (NATO) otvara se put za početak provedbe Pregleda odbrane, koji daje smjernice kako trebaju izgledati Oružane snage BiH u sljedećih deset godina. To podrazumijeva i potrebu povećanja vojnog budžeta kako bi se proveo i prateći Plan modernizacije OSBiH - naglasio je ministar Podžić.

Komentari

NA VRH