NAJAVA

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Dolaze naftni giganti

Na stranama Globusa pročitajte sve o Velikoj Britaniji i historijskom trenutku napuštanja Evropske unije

Piše: Avaz.ba

1.2.2020

Naslovna strana "Dnevnog avaza". Avaz

„Dnevni avaz", najtiražniji bh. politički dnevnik, u svom današnjem printanom izdanju donosi sve detalje s burne sjednice Skupštine općine Srebrenica, na kojoj je načelnik Mladen Grujičić poručio: "Nosio sam šajkaču i opet ću."

Otkrivamo i koji naftni gigant, na osnovu tendera Vlade da traže crno zlato, dolazi u BiH.

Pročitajte komentar naše novinarke Semire Degirmendžić.

Kako cijeli svijet tako je i našu zemlju uzdrmala odluka Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) da koronavirus proglasi globalnom krizom. Zbog toga je u BiH formiran Krizni štab te su izdate preporuke građanima.

Pročitajte i šta je predsjednik Federacije BiH, visoki funkcioner HDZ-a Marinko Čavara u razgovoru za naš list rekao.

Ličnost dana je Tanja Jukić.

Na stranama Globusa pročitajte sve o Velikoj Britaniji i historijskom trenutku napuštanja Evropske unije.

Donosimo vam i priču o novom podvigu Denisa Kraljevića iz Viteza, koji, zajedno s radnicima svoje firme “Derubis Yachth”, radi na izgradnji jahti koje će ploviti na Karipskim otocima. 

Saznajemo da je Apelaciono vijeće Suda BiH pravosnažno oslobodilo svih optužbi Tužilaštva BiH Ahmeta Sejdića, bivšeg komandanta Prve višegradske brigade Armije RBiH i heroja odbrane Goražda.

Donosimo i reakcije na odluku Vlade Tuzlanskog kantona da Dževad Korman bude smijenjen s mjesta direktora Uprave policije MUP-a TK.

Na stranicama Crne hronike pročitajte detalje svirepog ubistva u Vitezu u kafani “Ovo malo duše”. Donosimo vam i sve o tragičnoj saobraćajnoj nesreći koja se desila na regionalnom putu Vrbaška - Mrakovica, a prilikom koje je jedna osoba poginula, dok su dvije povrijeđene.

Pročitajte i razgovor s bh. pjevačem Enesom Begovićem.

Na sportskim stranama pročitajte zanimljive vijesti iz svijeta sporta, ali i razgovor s našim reprezentativnim napadačem Kenanom Kodrom.

U današnjem izdanju donosimo i redovan prilog "Sedmica". 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.