SASTANCI

Podžić - Rao: Dobra vojna saradnja BiH i Pakistana

Oficiri Oružanih snaga Bosne i Hercegovine već niz godina pohađaju Zapovjedno-stožerni koledž u Pakistanu, a jedan bi trebao pohađati i ratnu školu u toj zemlji

Rao i Podžić: Razmatrane mogućnosti proširenja saradnje. Ministarstvo odbrane BiH

Avaz.ba/ Fena

3.2.2020

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Sifet Podžić primio je danas ambasadora Islamske Republike Pakistan u BiH Muhameda Halida Raoa (Muhammad Khaild). U razgovoru je izraženo obostrano zadovoljstvo dosadašnjom vojnom saradnjom BiH i Pakistana te razmotrene mogućnosti za proširenje saradnje. 


Kako je istaknuto, oficiri Oružanih snaga Bosne i Hercegovine već niz godina pohađaju Zapovjedno-stožerni koledž u Pakistanu, a jedan bi trebao pohađati i ratnu školu u toj zemlji. 


S današnjeg sastanka. Ministarstvo odbrane BiH

Podžić je ambasadori predstavio prioritete Ministarstva odbrane BiH, a posebno je istaknuo visok stepen saradnje s Nacionalnim odbrambenim univerzitetom IR Pakistan, čiji polaznici već godinama dolaze na studijska putovanja u BiH.

Rao je naglasio da će BiH u Pakistanu uvijek imati iskrenog prijatelja te ponudio i veću saradnju oružanih snaga, ali i vojnih industrija dvaju zemalja, saopćeno je iz MOBiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.