IMENOVANJA Probosanske političke partije u Srebrenici

Šest kandidata za načelnika Srebrenice

Načelničku kandidaturu istaknuli Begija Smajić, poslanik u Narodnoj skupštini RS, Nedib Smajić, aktuelni predsjednik Skupštine općine Srebrenica, i nekadašnji ministar i zastupnik Sadik Ahmetović

S. Sm.

Srebrenica: Još nema dogovora

Foto: Arhiv


Ni nakon brojnih sastanaka šest probosanskih političkih partija (SDA, Stranka za BiH, SBB, DF, SDP i PDA) i potpisivanja Deklaracije o zajedničkoj budućnosti svih građana Srebrenice, još se ne nazire jedno ime kandidata za načelnika općine. 

Sve do prije desetak dana govorilo se o potencijalnim kandidatima Ćamilu Durakoviću, bivšem načelnikuHamdiji Fejziću, aktuelnom zamjeniku načelnika, i Aliji Tabakoviću, delegatu u Vijeću naroda Narodne skupštine Republike Srpske.

Nezvanično saznajemo da su načelničku kandidaturu istaknuli Begija Smajić, poslanik u Narodnoj skupštini RS, Nedib Smajić, aktuelni predsjednik Skupštine općine Srebrenica, i nekadašnji ministar i zastupnik Sadik Ahmetović.

  • Srebrenica: Podrška jednom kandidatu

    Srebrenica: Podrška jednom kandidatu

    Foto: Arhiv


Probosanske političke partije u Srebrenici složne su da podrže jednog kandidata za načelnika općine, ali nikako da se dogovore koga. Saznajemo da će neki kandidati, ako ne dobiju jedinstvenu podršku šest političkih partija, izaći na izbore kao nezavisni kandidati za načelnika.

Stav je svih političkih partija da načelnički kandidat ne može biti osoba koja sa porodicom ne živi u Srebrenici ili koja je napustila ovaj grad. Postoji i stav da neće prihvatiti nametnutog kandidata stranačkih centrala.

NA VRH

Podijeli članak na