POHODI

Umjesto vepra, “ulovili“ slijepe miševe

U zajedničkom lovu učestvovalo 50 lovaca iz sekcija Mala i Velika Brijesnica koje su u sastavu LD “Fazanka” i sekcije “Stjepan-Polje” iz LD “Srndać“

U pećini Šljepača naišli na šišmiše. Avaz

Piše: H. Č. / Avaz.ba

19.2.2020

Pedeset lovaca iz tri lovačke sekcije Male i Velike Brijesnice koje su u sastavu LD “Fazanka” iz Doboj-Istoka i Lovačke sekcije „Stjepan-Polje“ iz LD “Srndać“ iz Gračanice našlo se u zajedničkom lovu, na završetku sezone odstrela veprova.

U lov na vepra u rejonu Brijesnice Male na lokacijama Stijene, Vinjišta, Kršići i Debeljak krenuli su u sedam sati, a četiri sata kasnije, kada je lov završen, vratili su se ka lovačkoj kući „Stjenjak“ praznih ruksaka i zakočenih pušaka. Veprovi su ih nadmudrili.

Dotle su kuhari pripremili lovački gulaš pa je druženje nastavljeno. Ovo je prvi put da se u zajedničkom lovu nađu lovci tri susjedne lovačke sekcije. Domaćini su bili predsjednik Lovačke sekcije Brijesnica Mala Mustafa Mehmedović i članovi te sekcije.

Članovi nekoliko lovačkih sekcija na okupu. Avaz

- Ispod lovačke kuće je pećina Šljepača duga 70 metara. Do nje smo sagradili betonsku stazu i ona je sada turistička atrakcija. Lovci su je posjetili i divili se ovom krajoliku, a naišli su na slijepe miševe, pa smo se našalili da smo krenuli na veprove, a „ulovili“ šišmiše - kaže Mehmedović.

Predsjednik LS „Stjepan-Polje“ Edin Ibrišević bio je impresioniran prirodnim ljepotama Male Brijesnice, netaknutom i čistom prirodom. A to što nije odstrijeljen vepar, kako kaže, najmanje je važno.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.