SUSRETI

Podžić - Ebibi: Uspješna saradnja dvije zemlje u oblasti odbrane

Ebibi je istakao da su bilateralni odnosi dviju država u oblasti odbrane na visokom nivou te izrazio uvjerenje da će saradnja i dalje jačati

Ebibi i Podžić: Jačanje saradnje. Ministarstvo odbrane BiH

Avaz.ba / Fena

24.2.2020

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Sifet Podžić danas je s ambasadorom Republike Sjeverne Makedonije u BiH Ekremom Ebibijem razgovarao o nastavku uspješne bilateralne odbrambene saradnje dviju zemalja, s naglaskom potrebe jačanja regionalne saradnje, kao i o iskustvima na putu ka euroatlantskim integracijama. 

Podžić je istaknuo dobru bilateralnu odbrambenu saradnju dviju zemalja koja traje od 2006. godine. Ona se unapređuje iz godine u godinu kroz razne vidove saradnje. Tu su  saradnja u okviru Regionalnog centra za odnose s javnošću u Skoplju i Centra za obuku za operacije podrške miru u Butmiru–Sarajevo, učešće na zajedničkim vježbama, regionalne inicijative, razmjena iskustava... 


S današnjeg sastanka u Sarajevu. Ministarstvo odbrane BiH

Zahvalio je što je Ministarstvo odbrane Sjeverne Makedonije prihvatilo na školovanje pilote i kadete Oružanih snaga BiH na svojim vojnim akademijama, te za podršku predstavniku OSBiH u Balkanskim medicinskim snagama (Balkan Medical Task Force – BMTF).

Ebibi je istakao da su bilateralni odnosi dviju država u oblasti odbrane na visokom nivou te izrazio uvjerenje da će saradnja i dalje jačati. Naglasio je da dvije države dijele zajedničke strateške ciljeve po pitanju članstva u EU.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.