CRNA GORA

Komšić: Postupio bih kao i Đukanović

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, bio protiv posjete

Željko Komšić. Screenshot

Avaz.ba /Antenam.net

3.3.2020

Predsjedavajući Predsjedništva BiH, Željko Komšić, kazao je za emisiju "Teleskopija" na TVCG, da razumije odluku predsjednika Crne Gore, Mila Đukanovića da ne posjeti Sarajevo, navodeći da bi u takvoj situaciji isto postupio.

Podsjetimo, Predsjedništvo BiH je sa dva glasa za i jednim protiv usvojilo zaključak kojim se 2. i 3. mart utvrđuje kao termin zvanične posjete predsjednika Crne Gore našoj zemlji.

Za posjetu Đukanovića glasali su Komšić i bošnjački član Predsjednistva Šefik Džaferović, dok je član Predsjedništva, Milorad Dodik, bio protiv.


Milo Đukanović. Avaz

U međuvremenu je Đukanović saopćio da neće posjetiti Sarajevo i da je potez Dodika dio nacionalne predstave, koju ne treba dalje hraniti.

- Nažalost, zbog nekih naših, potpuno besmislenih razmirica u Bosni i Hercegovini i stava Dodika, mog i gospodina Džaferovića ovdje u Predsjedništvu BiH, nije došlo do realizacije te posjete - kazao je Komšić.

Dodao je da je to apsurdno, budući da je Dodik odlučio da prvi uputi poziv Đukanoviću.

- Sada, kada smo odredili datum, on se tome usprotivio, zbog koliko sam ja mogao da vidim, dešavanja u Crnoj Gori, odnosa Beograda, Banja Luke prema tim dešavanjima, što je prema meni apsurdno, nepromišljeno i nadam se da neće ostaviti traga na odnose Crne Gore i BiH, koji sud do sada bili odlični - kazao je Komšić za TVCG.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.