NAGRADE

Sutra Dan općine Srebrenica

Uručivanje plaketa

Uručivanje nagrada u Srebrenici. Arhiv

Avaz.ba / Fena

10.3.2020

Dan općine Srebrenica, 11. mart, obilježavao se i prije posljednjeg rata kao datum konačnog oslobođenja Srebrenice od fašizma u Drugom svjetskom ratu. Proteklih nekoliko godina obilježavali su se različiti datumi, da bi se 2014. godine odlukom Općinske skupštine ponovo uspostavio 11. mart kao Dan općine Srebrenica. 

Tradicionalno se na taj dan na svečanoj sjednici Skupštine dodjeljuju priznanja zaslužnim kolektivima i pojedincima za doprinos razvoju općine Srebrenica u protekloj godini. 

Tako će sutra na svečanoj sjednici SO Srebrenica biti dodijeljena najviša priznanja te općine. Plaketa sa zlatnim grbom Općine dodijeljena je Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, a Plaketa sa srebrenim grbom dodjeljuje se Vladi Kantona Sarajevo.

Također, Plaketa sa bronzanim grbom Općine Srebrenica bit će uručena timu hemijske sekcije SŠC Srebrenica Parfemdžije. Za humani postupak i hrabrost plaketa Općine Srebrenica će biti uručena Mirnesu Hasanoviću i Mladenu Lazareviću. Najbolji sportista općine Srebrenica u 2019. godini je Aldin Husjenović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.