VREMENSKA PROGNOZA Kakvo nas vrijeme očekuje

U Bosni i Hercegovini danas snijeg

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -2 i 4°C, na jugu od 5 do 9°C

Avaz.ba
23.03.2020 06:49

Ponovo snijeg u BiH

Foto: Arhiv

Danas u ranim jutarnjim satima slab snijeg u Bosni i sjeveru Hercegovine. U Bosni tokom dana pretežno oblačno sa novim padavinama u drugoj polovini dana. Većinom će padati snijeg ili susnježica. U nizinama ispočetka će padati i kiša koja će preći u susnježicu i snijeg. U većem dijelu Hercegovine dosta sunčano. Više oblačnosti na sjeveru i istoku Hercegovine. Vjetar u Bosni umjerene jačine sjevernog smjera, povremeno sa jakim udarima. U Hercegovini bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -6 i 0°C, na jugu do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -2 i 4°C, na jugu od 5 do 9°C. 

U utorak u Bosni i Hercegovini se prognozira oblačno vrijeme. Većinom će padati snijeg, u nizinama rijeđe susnježica. Izgledno je formiranje sniježnog pokrivača od pet do 20 centimetara. Na jugu zemlje lokalno će padati slaba kiša. Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera, povremeno sa jakim udarima. Temperatura zraka većinom između -5 i 0°C, na jugu od 4 do 8°C.

  • I sutra snijeg
    I sutra snijeg Foto: Arhiv

U srijedu u Bosni i Hercegovini se prognozira pretežno oblačno vrijeme. Uglavnom će padati slab snijeg ili susnježica, na jugu zemlje sredinom dana slaba kiša. Vjetar većinom slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Povremeno jaki udari vjetra se očekuju na sjeveru i sjeveroistoku Bosne. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -6 i -1°C, na jugu do 3°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -2 i 3°C, na jugu od 6 do 10°C.

Komentari

NA VRH