STANJE NA PUTEVIMA

Srbija zatvorila granične prijelaze prema BiH

Na ulazu u našu zemlju duga je kolona teretnih vozila na graničnom prijelazu Bosanska Gradiška

Na ulazu u našu zemlju duga kolona teretnih vozila. Ilustracija

Avaz.ba

23.3.2020

Srbija je zatvorila granične prijelaze prema BiH za sve prelaske, saopćeno je iz BIHAMK-a. 

Izuzetak su granični prijelazi Karakaj, Vardište i Rača koji ostaju otvoreni samo za robni saobraćaj.

Radi sprečavanja širenja koronavirusa, Hrvatska i Crna Gora zatvorile su granične prijelaze prema Bosni i Hercegovini. Ulazak u te zemlje dozvoljen je samo njihovim državljanima, strancima koji imaju prijavljen boravak i vozačima teretnih vozila.

Na ulazu u našu zemlju duga je kolona teretnih vozila na graničnom prijelazu Bosanska Gradiška. Na ostalim graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Gužve na graničnim prijelazima. Ilustracija

Na snazi je zabrana kretanja osobama mlađim od 18 i starijim od 65 godina na području Federacije BiH, a potpuna zabrana kretanja na snazi je u vremenu od 18 do 05 sati. Na području RS zabranjeno je kretanje starijim od 65 godina, dok je potpuna zabrana kretanja na snazi od 20 do 5 sati. Apeliramo na vozače da i unutar BiH putuju samo u nužnim situacijama i da se pridržavaju mjera zaštite od koronavirusa.

Ugaženog snijega na kolovozu ovoga jutra ima na putevima u višim predjelima centralne, jugozapadne i istočne Bosne, pa vozače na ovim dionicama pozivamo na maksimalno opreznu vožnju.

Izdvajamo putne pravce Srednje – Olovo - Kladanj, Mokro - Podromanija, Trnovo - Foča, Bugojno – Kupres - Livno, Livno – Glamoč - Mrkonjić Grad i Prozor - Gornji Vakuf/Uskoplje. Upozoravamo na učestale odrone na brojnim dionicama. Savjetujemo oprezniju vožnju i napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno do 15. aprila.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.