STANJE NA PUTEVIMA Izvještaj BIHAMK-a

Srbija zatvorila granične prijelaze prema BiH

Na ulazu u našu zemlju duga je kolona teretnih vozila na graničnom prijelazu Bosanska Gradiška

Avaz.ba
23.03.2020 07:00

Na ulazu u našu zemlju duga kolona teretnih vozila

Foto: Ilustracija

Srbija je zatvorila granične prijelaze prema BiH za sve prelaske, saopćeno je iz BIHAMK-a. 

Izuzetak su granični prijelazi Karakaj, Vardište i Rača koji ostaju otvoreni samo za robni saobraćaj.

Radi sprečavanja širenja koronavirusa, Hrvatska i Crna Gora zatvorile su granične prijelaze prema Bosni i Hercegovini. Ulazak u te zemlje dozvoljen je samo njihovim državljanima, strancima koji imaju prijavljen boravak i vozačima teretnih vozila.

Na ulazu u našu zemlju duga je kolona teretnih vozila na graničnom prijelazu Bosanska Gradiška. Na ostalim graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

  • Gužve na graničnim prijelazima
    Gužve na graničnim prijelazima Foto: Ilustracija

Na snazi je zabrana kretanja osobama mlađim od 18 i starijim od 65 godina na području Federacije BiH, a potpuna zabrana kretanja na snazi je u vremenu od 18 do 05 sati. Na području RS zabranjeno je kretanje starijim od 65 godina, dok je potpuna zabrana kretanja na snazi od 20 do 5 sati. Apeliramo na vozače da i unutar BiH putuju samo u nužnim situacijama i da se pridržavaju mjera zaštite od koronavirusa.

Ugaženog snijega na kolovozu ovoga jutra ima na putevima u višim predjelima centralne, jugozapadne i istočne Bosne, pa vozače na ovim dionicama pozivamo na maksimalno opreznu vožnju.

Izdvajamo putne pravce Srednje – Olovo - Kladanj, Mokro - Podromanija, Trnovo - Foča, Bugojno – Kupres - Livno, Livno – Glamoč - Mrkonjić Grad i Prozor - Gornji Vakuf/Uskoplje. Upozoravamo na učestale odrone na brojnim dionicama. Savjetujemo oprezniju vožnju i napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno do 15. aprila.

Komentari

NA VRH