VREMENSKA PROGNOZA Kakvo nas očekuje vrijeme

I danas snijeg u Bosni i Hercegovini

Izgledno je formiranje sniježnog pokrivača od pet do 20 centimetara

Avaz.ba
24.03.2020 07:25

Temperatura zraka većinom između -5 i 0°C

Foto: Arhiv

U Bosni i Hercegovini danas se prognozira oblačno vrijeme. Većinom će padati snijeg, u nizinama rijeđe susnježica. Izgledno je formiranje sniježnog pokrivača od pet do 20 centimetara. Na jugu zemlje lokalno će padati slaba kiša. Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera, povremeno sa jakim udarima. Temperatura zraka većinom između -5 i 0°C, na jugu od 4 do 8°C. 

U Bosni i Hercegovini sutra se također očekuje pretežno oblačno vrijeme. Uglavnom će padati slab snijeg ili susnježica, na jugu zemlje sredinom dana slaba kiša. Vjetar većinom slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Povremeno jaki udari vjetra se očekuju na sjeveru i sjeveroistoku Bosne. Jutarnja temperatura zraka većinom između -6 i -1, na jugu do 3, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -2 i 4, na jugu od 6 do 10 stupnjeva.

  • Snijeg na ulicama
    Snijeg na ulicama Foto: Arhiv

U četvrtak u našoj zemlji ponovo oblačno vrijeme. Većinom će padati snijeg ili susnježica, koji bi rastom temperature zraka u nizinama prelazio u kišu. U Hercegovini slaba kiša. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Povremeno jaki udari vjetra su mogući na sjeveru i sjeveroistoku Bosne. Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 4, na jugu do 7, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 6, na jugu i sjeveru od 7 do 11 stupnjeva.

Komentari

NA VRH