SARAJEVO

Čerkez: Previše razgovaramo o koronavirusu, gledajte i druge stvari

Ovaj pritisak gledanja i slušanja stvara mentalne probleme kod osoba. Bit ćemo pod restrikcijama duže vrijeme, kaže Čerkez

Čerkez: Relaksirajte se. Arhiv

Piše: Avaz.ba

24.3.2020

Doktor Goran Čerkez, pomoćnik ministra za javno zdravstvo FBiH, poručio je građanima da se u narednom periodu posvete i drugim aktivnostima, a ne samo praćenju izvještaja i poruka u vezi s osobama zaraženim koronavirusom u BiH.

Njegova poruka je da se manje izlažu tom pritisku te da je sasvim dovoljno jednom ili dva puta dnevno pročitati izvještaje.

- Previše razgovaramo o koronavirusu. Cijeli dan se slušaju poruke. Preporučujem stanovništvu da gleda i druge stvari. Ovaj pritisak gledanja i slušanja stvara mentalne probleme kod osoba. Bit ćemo pod restrikcijama duže vrijeme. Posvetite se drugim sadržajima. Relaksirajte se. Mislim da je dovoljno pogledati izvještaj jednom ili dva puta i znati šta se dešava - rekao je Čerkez.


Čerkez: Relaksirajte se. Arhiv

On je istaknuo kako insistira na smanjenju broja graničkih prijelaza za protok roba kao jednu od mjera. Apelirao je na građane da smanje kretanje tokom dana.

- Smanjiti kretanje ljudi! I dalje srećemo ljude po gradu. Pozivamo stanovništvo da se pridržava mjera. Pozivam MUP da kažnjava i da se sankcioniraju oni koji krše mjere - rekao je Čerkez.

On je tražio da se poveća kontrola dežurnih telefona u ordinacijama te da je važno da na svaki poziv građana bude odgovoreno.

U obraćanju je rekao i da je s današnjim danom do 17 sati 48 testova bilo pozitivno, a do sada je u FBiH izvršeno ukupno 411 testiranja. U večernjim satima radit će se novi testovi.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.