SARAJEVO Treća žrtva pandemije virusa COVID - 19

Ilidža: Dvoje pozitivnih na koronavirus, jedno preminulo

Pokazala su ovo posljednja testiranja u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu

M. Aš. /Avaz.ba
24.03.2020 20:31

KCUS: Dvoje pozitivnih na koronavirus

Foto: Avaz

U Kliničkom centru Univeziteta u Sarajevu večeras su stigli rezultati za testiranih 17 osoba i potvrđena je zaraza koronavirusom za njih još dvoje, od kojih je jedno preminulo.

Radi se o osobama sa Ilidže. Ženska osoba je bila u kontaktu sa kćerkom koja je putovala u Italiju, dok je muškarac vezan za klaster koji potječe iz Konjica. Starija žena iz ilidžanskog naselja Sokolović Kolonija je prešutjela kontakt sa kćerkom koja je bila u Italiji, preminula je u Domu zdravlja Ilidža, a na koronavirus je testirana nakon smrti.

Danas je, podsjećamo, potvrđen koronavirus kod ukupno 30 osoba u BiH. 

U Brčkom je na prisustvo koronavirusa testirano pet osoba, u Novom Travniku jedan, u Bugojnu dva, u Vogošći dva, na Ilidži tri i u Zenici četiri.

Broj zaraženih po gradovima izgleda ovako:

Banja Luka - 81, Konjic - 15, Mostar - 7, Laktaši - 7, Sarajevo - 5, Bosanska Dubica - 5, Bihać - 5, Zenica - 4, Goražde - 4, Čelinac - 3, Kneževo - 3, Široki Brijeg - 3, Bijeljina - 3, Modriča - 2, Brčko - 2, Tešanj - 2, Bosanski Brod - 2, Prnjavor - 2, Bosanska Gradiška - 1, Derventa - 1, Novi Travnik - 1, Breza - 1, Orašje - 1, Visoko - 1, Srbac - 1, Teslić - 1, Bosanska Krupa - 1, Prijedor - 1, Ribnik - 1.

Više o koronivirus čitajte na linku: https://avaz.ba/tag/82572/koronavirus

Komentari

NA VRH