KORONAVIRUS

Sarajlija zatočen u Lisabonu!

Nalazimo se ovdje u stanu kojeg moramo napustiti do nedjelje, kaže Almedin Hodžić, jedini bh. internacionalni snuker sudija

Hodžić (desno) sa srbijanskim kolegama. Avaz

Piše: A. Čulić

27.3.2020

Pisao je „Dnevni avaz“ o njemu početkom ovog mjeseca. Almedin Hodžić skupljao je novac za avionsku kartu koja bi ga lansirala u Portugal gdje se od 5. marta održavalo Evropsko prvenstvo u snukeru.  

Ovaj sport kod nas tek u povojima, pa je bilo zanimljivo istražiti kako se to postaje snuker sudija. Elem, Hodžić je nakon nekoliko godina dospio na internacionalnu listu i kao takav dobio priliku da sudi na ovogodišnjem Euru.



Trojac je dospio u portugalske medije. Avaz

Uspio je nekako sakupiti novac i otići, to je bilo jedino što se od njega tražilo. Tamo je imao reguliran smještaj i dnevnice što je obezbijedila Evropska snuker federacija i bilo mu je lijepo sve to vrijeme, no onda je uslijedila situacija za nepoželjeti.

- Imao sam rezerviranu povratnu kartu, ali kako nema više letova za Sarajevo nakon prvenstva sam sa još dvojicom srbijanskih kolega morao ostati u Lisabonu, u iznajmljenom stanu koji nam je obezbijedio i platio organizator. Već nekoliko dana smo ovdje i čekamo epilog ovog „zatočeništva“ – priča Hodžić.

Tekst iz najznačajnijeg sportskog lista u zemlji "A Bola". Avaz

Posljednjih dana trojac je postao zanimljiv i portugalskim sportskim listovima, a najznačajniji među njima A Bola objavio je članak u kojem piše da su sudije morale ostati nakon Eura u Lisabonu i da imaju do nedjelje rok da se snađu. U blizini stana im je prodavnica, sami sebi kuhaju, ali su pozitivni i vedrog duha.

- Ja sam u međuvremenu stupio u kontakt sa ambasadom Holandije koja pokriva Portugal, i oni su me uvrstili na spisak za evakuaciju sa srbijanskim sudijama do Beograda, a poslije će me naša ambasada u Srbiji prebaciti do Sarajajeva. Ovdje ne izlazimo nigdje osim do prodavnice tako da smo praktično već nekoliko dana u karantinu. Svjestan sam da ću u Sarajevu morati provesti 14 dana u izolaciji, ali samo da je doći – kaže Hodžić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.