SARAJEVO

Čović i Incko: Slušati struku za oporavak od posljedica koronavirusa

Razgovaralo se o trenutnoj teškoj zdravstvenoj, ali i privrednoj situaciji u BiH

Čović i Incko razgovarali telefonom. Arhiv

Fena

29.3.2020

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dragan Čović razgovarao je danas telefonom s visokim predstavnikom u BiH Valentinom Inckom (Inzko).

Razgovaralo se o trenutnoj teškoj zdravstvenoj, ali i privrednoj situaciji u Bosni i Hercegovini i regiji uzrokovanoj pandemijom koronavirusa. Istaknuto je da svi nivoi vlasti u BiH moraju iskazati solidarnost, razumno i zajedničko djelovanje u ovoj teškoj situaciji kako bi se, slušajući struku, što prije oporavili od pandemije koronavirusa.


Također, kako je naglašeno, svi nivoi vlasti moraju imati usaglašena i prihvatljiva rješenja za pomoć ekonomiji i privredi. Zaštita radnih mjesta te zakonske olakšice i poticajne mjere prema preduzećima, ekonomiji, poljoprivredi i ekonomiji ne smiju biti zapostavljene. 

Dužnosnici su prokomentirali i aktuelnu političku situaciju u Bosni i Hercegovini, istaknuvši kako svako krizno djelovanje zahtijeva i aktivniju saradnju i kompromis na svim poljima, izabranih dužnosnika svih konstitutivnih naroda i drugih u Bosni i Hercegovini.


Sagovornici su se složili da je nužno unaprijediti političke odnose i ukupnu atmosferu u Bosni i Hercegovini, što je moguće postići samo kroz konkretno usaglašene reformske procese, saopćeno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.