BANJA LUKA

Policajci na konjima upozoravaju građane da se raziđu

Gradonačelnik Igor Radojičić zatražio je pomoć Ministarstva unutrašnjih poslova RS kako bi se spriječilo javno okupljanje građana na izletištima i u parkovima

Većina se pridržava mjera, ali ima i onih koji šetaju kao u najbolja vremena. RTRS

Avaz.ba

30.3.2020

Policajci na konjima danas su u parku "Mladen Stojanović" u Banjoj Luci upozoravali građane, koji su bili u većim grupama, da se raziđu zbog restrikcija koje su uvedene nakon širenja koronavirusa.


Gradonačelnik Igor Radojičić je, kako pišu mediji, rekao da je Grad Banja Luka zatražio pomoć Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske kako bi se spriječilo javno okupljanje građana na izletištima i u parkovima.


Kontrola izletišta i parkova. RTRS

- I pored sugestija koje smo upućivali i dalje je vidljiv veliki broj građana na izletištima. Zdravstveni radnici kažu da je zdravije prošetati vani, ali to ne znači da treba da se prave žurke, roštiljanja i slično. Nismo ništa napravili ako imamo 1.000 ljudi u parku "Mladen Stojanović", koji mogu zaraziti jedni druge i onda to prenesu dalje svojim ukućanima, susjedima i prijateljima. To želimo izbjeći i zato je prevencija veoma važna. Neodgovorno je ponašanje ako se nastave okupljanja na tradicionalnim izletištima - rekao je on.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.