SARAJEVO

Novi režim prijema pacijenata u Opću bolnicu

igijenske i druge mjere podignute su na najviši nivo. Avaz

Piše: S. M. / Avaz.ba

2.4.2020

Početkom nepovoljne epidemiološke situacije izazvane koronavirusom u Općoj bolnici „Prim.dr. Abdulah Nakaš“ uspostavljen je novi režim prijema pacijenata u ovu zdravstvenu ustanovu .

Kako kažu u ovoj zdravstvenoj ustanovi, trijaža pacijenata se vrši u kontejnerima koji su postavljeni na ulazu u Bolnicu. Svim pacijentima se mjeri tjelesna temperatura i uzima epidemiološki upitnik i nakon toga ljekar procjenjuje nastavak zdravstvenog tretmana. 

Dr. Kravić: Precizno određen put pacijenta. Avaz

Direktor Opće bolnice prim. dr. Zlatko Kravić obišao je ovaj prostor, a kazao je da je za medicinske timove nabavljena zaštitna odjela.

- Precizno je određen put pacijenta, kao i kretanje svih uposlenika. Higijenske i druge mjere podignute su na najviši nivo, kako bi se izbjeglo eventualno unošenje virusta u Bolnicu. Svi pacijenti sa nepovoljnom epidemiološkom slikom se upućuju u ambulantu za febrilna stanja gdje im se radi test na COVID-19. Medicinsko i drugo osoblje se strogo pridržava svih propisanih protokola za novonastalu situaciju - rekao je dr. Kravić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.