COVID-19

Zaraženi bh. studenti u Češkoj dobili lijekove

Studenti žive zajedno u studentskom domu, a rezultati testiranja su stigli jučer

Rezultati testiranja su stigli jučer. Agencije

Avaz.ba

3.4.2020

Ambasadorica Bosne i Hercegovine u Češkoj Martina Mlinarević nastavlja pružati pomoći studentima iz BiH koji se nalaze u toj zemlji, a ovaj put je pomogla da petero bh. studenata koji su pozitivni na koronavirus na vrijeme dobiju lijekove.

- Diplomatija u vrijeme koronavirusa - kad sam u izolaciji i u kontaktu s roditeljima oboljelih pet studenata bilježim sve lijekove koje koriste ili im trebaju, pa me jedan divan Anel iz Brna poveže s bračnim parom Ćavar-Zeljkovic koji žive u Olomoucu, gradu gdje su naši studenti, te im pošaljem u poruci sve što studentima treba, a oni iziđu s posla da im sve kupe i dostave u isti tren - napisala je Mlinarević na svom Facebook profilu.

Ambasada Bosne i Hercegovine u Pragu je u četvrtak službeno obavijestila Ministarstvo vanjskih poslova BiH da je od studenata iz BiH koji trenutno borave na studiju u Olomoucu obaviještena da je petoro njih pozitivno na virus korona.

Studenti žive zajedno u studentskom domu, a rezultati testiranja su stigli jučer. Svi su, odmah po saznanju da su pozitivni, prebačeni u dio doma koji je prenamijenjen za privremeni izolatorij, te će tamo boraviti pod nadzorom medicinskog osoblja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.