PANDEMIJA

U Srebrenici nema zaraženih koronavirusom

Broj osoba u kućnoj izolaciji se smanjuje, a u karantinu je trenutno smješteno njih šest

Srebrenica: Bit će poduzete dodatne mjere radi prevencije širenja koronavirusa. Fena

Avaz.ba / Fena

6.4.2020

Općinski štab za zaštitu i spašavanje u vanrednim situacijama na području općine Srebrenica saopćio je da na području te općine nema oboljelih i zaraženih osoba koronavirusom, ali da je 12 osoba pod stručnim nadzorom ljekara.

Načelnik Srebrenice Mladen Grujičić rekao je da će u narednom periodu biti poduzete dodatne mjere radi prevencije širenja koronavirusa.

- Dogovorili smo s načelnikom Milića da postavimo punkt u Derventi, na ulazu na područje Srebrenice, i da na taj način iskontroliramo svaki ulazak i dezinficiramo svako vozilo koje ulazi na našu teritoriju. Mi smo vodili računa da na jednoj tački u Derventi iskontroliramo ulaz na područje Srebrenice, jer imamo tri prolaza s te strane. Bit će punkt gdje će biti policijski pripadnici, koji će nadgledati, a bit će i dezinfekcija, kao što je to u Konjević-Polju. Bratunac je to već uradio s dvije strane - kazao je Grujičić.


Grujičić: Punkt na ulazu u Srebrencu. Arhiv

Prema podacima Štaba, broj osoba u kućnoj izolaciji se smanjuje, a u karantinu je trenutno smješteno šest osoba.

- Idu nam praznici, lijepo vrijeme. Bitno je da ljudi provode vrijeme van, u svojim dvorištima ko ima, njivama, ali u krugu porodice, da se ne okuplja veća grupa ljudi, jer su, onda, sve ove mjere uzalud. Ukoliko primijetimo veća okupljanja, morat ćemo uvesti određene zabrane, ali nadamo se da neće do toga doći - rekao je Grujičić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.