POSJETE

Podžić, Okolić i Krešić obišli lokacije OSBiH

Obišli kasarne i upoznali se o stanju i preduzetim mjerama na tim lokacijama kao odgovor na trenutnu krizu uzrokovanu koronavirusom i opasnostima od zaraze

Obilazak lokacija Oružanih snaga BiH. Ministarstvo odbrane BiH

Avaz.ba / Fena

6.4.2020

Ministar odbrane Sifet Podžić i njegovi zamjenici Mijo Krešić i Mirko Okolić posjetili su danas komande jedinica i lokacije Oružanih snaga (OS) BiH, gdje su se upoznali s funkcioniranjem i preduzetim mjerama u zaštiti od koronavirusa, kao i resursima kojima se raspolaže na lokacijama OSBiH.


Odgovor na trenutnu krizu

Podžić je posjetio lokacije Bataljona veze na Palama i Brigadu taktičke podrške OSBiH u Rajlovcu. Zamjenik ministra za upravljanje resursima Mirko Okolić posjetio je Komandu logistike i lokaciju TROM u Doboju, a zamjenik ministra za politiku i planove Mijo Krešić posjetio je Komandu Pete pješadijske brigade OSBiH u Tuzli i kasarnu "Sinovi Posavine" u Orašju.

Na tim lokacijama, najvišim zvaničnicima Ministarstva odbrane BiH upriličen je informativni brifing te izvršen obilazak kasarni, gdje su se ministar Podžić, kao i zamjenici Krešić i Okolić, upoznali o stanju i preduzetim mjerama na tim lokacijama kao odgovor na trenutnu krizu, uzrokovanu koronavirusom i opasnostima od zaraze.


Ministar Podžić tokom današnjeg obilaska. Ministarstvo odbrane BiH

Tokom posjeta, zvaničnici MOBiH izrazili su zadovoljstvo preduzetim mjerama i stanjem u jedinicama te još jednom naglasili neophodnost poštivanja svih mjera i radnji radi suzbijanju širenja koronavirusa kako bi u što većoj mjeri zaštitili pripadnike Oružanih snaga BiH.

- Istaknute su i mjere koje su po pitanju Covida-19 preduzeli Ministarstvo odbrane i Oružane snage BiH, pri čemu je naglašena odgovornost svakog pojedinca o strogom pridržavanju propisanih mjera, socijalne distance i higijene na najvišem nivou kako bi se onemogućila transmisija virusa na OSBiH - saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH.


Održavanje šatorskih punktova

Istaknuto je, također, da će Oružane snage BiH, na zahtjev nadležnih institucija, ukoliko to bude bilo potrebno i u skladu s odlukama Predsjedništva BiH, staviti na raspolaganje svoje kapacitete te da je dosadašnji angažman na održavanju šatorskih punktova na graničnim prijelazima i upotreba materijalno-tehničkih sredstava ocijenjena kao veoma uspješna.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.