SANIRANJE POSLJEDICA Zastupnik HDZ-a BiH u PD Parlamenta FBiH

Čavara: Bojim se da ćemo bespovratno izgubiti mnoga radna mjesta

Svim kriznim štabovima sugerirao je da dobro razmotre odluke koje usvajaju

Fena
07.04.2020 13:46

Zastupnik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH Marinko Čavara smatra da mjere za saniranje ekonomskih posljedica koje je utvrdila Vlada FBiH zbog pandemije koronavirusa, nisu zakasnile i da Vlada radi ono što može.

Ssvim kriznim štabovima sugerirao je da dobro razmotre odluke koje usvajaju te da, uz mjere koje propisuje zdravstveni sistem, osiguraju da rade i privredni subjekti.

- Ni država, ni Federacija, ni kantoni neće moći nadoknaditi ono što će privredni subjekti izgubiti, jer ne znamo koliko će pandemija još dugo trajati - istaknuo je Čavara.

Uz poštivanje mjera, dodao je, mora se osigurati funkcioniranje privrede te je naglasio da se osiguraju mjere da što više privrednih subjekata radi. 

- Ako ovo potraje, bojim se da ćemo bespovratno izgubiti mnoga radna mjesta, a to je nenadoknadivo - upozorio je Čavara.

  • Marinko Čavara
    Marinko Čavara Foto: Avaz

Istaknuo je da neke od evropskih zemalja, među kojima je i Austrija, već ublažavaju mjere te da se, osim o zdravstvenim, mora voditi računa i o egzistencijalnim problemima.

- Nijedna mjera Vlade FBiH ne može nadoknaditi privrednu aktivnost - zaključio je Čavara prije početka sjednice Zastupničkog doma Parlamenta FBiH.

Komentari

NA VRH