FEDERACIJA BIH

Isplaćene penzije za mart putem "BH Pošte"

Poštari su uz dodatne mjere zaštite, za tri dana dostavili sve penzije penzionerima u Federaciji BiH

Penzije dostavljene za tri dana. Ilustracija

Avaz.ba

9.4.2020

"BH Pošta" isplatilla je martovske penzije korisnicima koji svoje penzije primaju putem "BH Pošte", osim penzionerima koji nisu zatečeni na kućnoj adresi.

Isplata je završena u kratkom roku, što potvrđuje nastojanja "BH Pošte" da nastavi s praksom da penzioneri, koji su im ukazali svoje povjerenje, ne čekaju na svoje penzije. 

"BH Pošta" uložila je dodatni napor kako bi, u vrijeme vanrednog stanja uzrokovanog širenjem koronavirusa, penzioneri na vrijeme dobili svoje martovske penzije. 

Poštari su uz dodatne mjere zaštite, za tri dana dostavili sve penzije penzionerima u Federaciji BiH koji svoje naknade primaju putem "BH Pošte". 

Iako je način uručenja penzija zahtijevao dodatne mjere, u smislu da poštari i penzioneri nisu imali direktni kontakt, a po preporukama Kriznog štaba "BH Pošte", penzije su na vrijeme stigle do svojih korisnika.

- S ciljem zaštite radnika "BH Pošte" i penzionera i dalje ćemo se pridržavati mjera zaštite koje smanjuju mogućnost zaraze i prijenosa koronavirusa. To očekujemo i od naših korisnika kako posao poštara i šalterskih radnika ne bi dolazio u pitanje, a time ni propisani rokovi. "BH Pošta" maksimalno se zalaže i nastoji sve svoje usluge održati dostupnima, u kapacitetima u kojima je to moguće, u želji da, i u periodu dok traje vanredno stanje, naši korisnici vjeruju "BH Pošti" u obavljanju svojih svakodnevnih obaveza - saopćeno je iz "BH Pošte".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.