FEDERACIJA BiH Isplata završena u kratkom roku

Isplaćene penzije za mart putem "BH Pošte"

Poštari su uz dodatne mjere zaštite, za tri dana dostavili sve penzije penzionerima u Federaciji BiH

Avaz.ba
09.04.2020 09:56

Penzije dostavljene za tri dana

Foto: Ilustracija

"BH Pošta" isplatilla je martovske penzije korisnicima koji svoje penzije primaju putem "BH Pošte", osim penzionerima koji nisu zatečeni na kućnoj adresi.

Isplata je završena u kratkom roku, što potvrđuje nastojanja "BH Pošte" da nastavi s praksom da penzioneri, koji su im ukazali svoje povjerenje, ne čekaju na svoje penzije. 

"BH Pošta" uložila je dodatni napor kako bi, u vrijeme vanrednog stanja uzrokovanog širenjem koronavirusa, penzioneri na vrijeme dobili svoje martovske penzije. 

Poštari su uz dodatne mjere zaštite, za tri dana dostavili sve penzije penzionerima u Federaciji BiH koji svoje naknade primaju putem "BH Pošte". 

Iako je način uručenja penzija zahtijevao dodatne mjere, u smislu da poštari i penzioneri nisu imali direktni kontakt, a po preporukama Kriznog štaba "BH Pošte", penzije su na vrijeme stigle do svojih korisnika.

- S ciljem zaštite radnika "BH Pošte" i penzionera i dalje ćemo se pridržavati mjera zaštite koje smanjuju mogućnost zaraze i prijenosa koronavirusa. To očekujemo i od naših korisnika kako posao poštara i šalterskih radnika ne bi dolazio u pitanje, a time ni propisani rokovi. "BH Pošta" maksimalno se zalaže i nastoji sve svoje usluge održati dostupnima, u kapacitetima u kojima je to moguće, u želji da, i u periodu dok traje vanredno stanje, naši korisnici vjeruju "BH Pošti" u obavljanju svojih svakodnevnih obaveza - saopćeno je iz "BH Pošte".

Komentari

NA VRH