SARADNJA

Si Đinping: Kina će pomoći BiH

Kineska strana pružila je donaciju medicinskog materijala Vašoj cijenjenoj zemlji, otvorila prikladan kanal za BiH za komercijalnu nabavku sredstava u Kini, napisao je predsjednik Kine

Džaferović i Si Đinping: 25. godišnjica uspostave diplomatskih odnosa između Kine i BiH. Arhiv

Avaz.ba / Fena

9.4.2020

Predsjednik Kine Si Đinping odgovorio je na pismo predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefika Džaferovića u kojem mu je zahvalio na pozitivnoj ocjeni kineskih napora i saradnje sa međunarodnom zajednicom u borbi protiv pandemije koronavirusa Covid-19.

- Trenutno se pandemija širi po cijelom svijetu dok broj novopotvrđenih slučajeva zaraze u BiH kontinuirano raste. Dozvolite mi da u ime kineske vlade i kineskog naroda izrazim duboko saosjećanje vlastima i narodima u BiH - napisao je Si Đinping.

Kako je dodao, čovječanstvo se zajedno suočava s izazovima sigurnosti javnog zdravstva, a kineska strana spremna je da jača saradnju u borbi protiv epidemije sa svim zemljama, uključujući BiH, pridržavajući se koncepta zajedničke budućnosti čovječanstva.Unaprijediti bilateralne odnose. Arhiv

- Kineska strana pružila je donaciju medicinskog materijala Vašoj cijenjenoj zemlji, otvorila prikladan kanal za BiH za komercijalnu nabavku sredstava u Kini te je spremna da nastavi pružati pomoć BiH u okviru svog kapaciteta, razmjenjuje iskustva i praksu u prevenciji, kontroli i dijagnozi, kao i tretmanu, te čvrsto podržava uložene napore vlasti i naroda BiH za borbu protiv epidemije - napisao je.

Podsjetio je da se ove godine obilježava 25. godišnjica uspostave diplomatskih odnosa između Kine i BiH te je izrazio uvjerenje da će tradicionalno prijateljstvo između dvije zemlje biti produbljeno kroz saradnju u borbi protiv epidemije.

- Pridajem veliku važnost razvoju odnosa između Kine i BiH i spreman sam da, zajedno s Vama, ulažem napore u neprekidno unapređenje bilateralnih odnosa, donoseći blagostanje dvjema zemljama i narodima - napisao je Si Đinping u pismu Džaferoviću.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.