SASTANCI Uplatili 20.000 KM

"Merhamet" zahvalio Rijasetu na pomoći

Izraženo je obostarano zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom

Piše: Avaz.ba

S današnjeg sastanka

Foto: Merhamet


Predsjednik HO „Merhamet“ MDD Kenan Vrbanjac i generalni sekretar Sidik Aždahić primili su danas u sjedištu ove humanitarne organizacije u Sarajevu direktora Uprave za vanjske poslove i dijasporu Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Razima Čolića i direktora Ureda za ekonomske i finansijske poslove Zejnila Rebihića.     

Vrbanjac je upoznao Čolića i Rebihića s aktivnostima koje „Merhamet“ provodi u novonastalim okolnostima nakon pojave pandemije korona virusa te se zahvalio na urgentnoj pomoći u vrijednosti od 20.000 KM koje je Rijaset Islamske zajednice u BiH usmjerio „Merhametu“ za nabavku potrebne pomoći građanima ugroženim širenjem COVID-19.

Razgovarano je i o budućim zajedničkim aktivnostima Islamske zajednice u BiH i „Merhameta“ tokom pandemije korona virusa, kako bi se pomoglo najugroženijim kategorijama stanovništva u Bosni i Hercegovini.

Izraženo je obostarano zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom Islamske zajednice i „Merhameta“ te je naglašeno da će se takva saradnja nastaviti i ubuduće.

NA VRH

Komentari