NA LICU MJESTA

Vratio se život na pijacu u Tuzli

Nekad se na pijacu navraćalo da se sretnu, vide i popričaju prijatelji, poznanici, rodbina, dok su u doba korone nekadašnji običaji odgođeni za neko bolje i mirnije vrijeme

Piše: A. H. / Avaz.ba

10.4.2020

Smanjen broj kupaca - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2

Velika pijaca u Tuzli, iako je pazarni dan, ovog petka nije ličila na vrijeme kad bi se samo u prijepodnevnim satima na njoj moglo sresti na stotine prodavača i još više kupaca.  

Nekad se na pijacu navraćalo da se sretnu, vide i popričaju prijatelji, poznanici, rodbina, dok su u doba korone nekadašnji običaji odgođeni za neko bolje i mirnije vrijeme.

Nijedan kupac na tuzlanskoj pijaci danas se nije mogao sresti a da nije opremljen rukavicama i maskom. Samo se rijetki nisu pridržavali propisanog rastojanja, kako od onih koje sretnu u prolazu, tako i od tezgi na kojima kupuju, a koje su, bez obzira na mnoge zabrane, bile snabdjevene raznim proizvodima, posebno zelenišom.

Oni koji najviše poštuju propisana pravila ponašanja u vrijeme pandemije, vidjeli smo to i danas, su oni najstariji stanovnici Tuzle. Već prije 12 sati, teško da se, ne samo na pijaci, već i u samom gradu, mogao sresti neko od starijih stanovnika Tuzle.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.