NOVE MJERE

Hoće li tokom vikenda biti zabranjeno kretanje

Na dnevnom redu dopune mjera kretanja u Federaciji

Mnogi se pridržavaju mjera. Avaz

Piše: M.Aš. / Avaz.ba

10.4.2020

U Sarajevu zasjeda Federalni štab civilne zaštite, na kojem se raspravlja o dopuni mjera kretanja u Federaciji, saznaje "Avaz".

Do sada je na snazi mjera zabrana kretanja osobama starijim od 65 godina, koja je od 12 sati ponovo na snazi, a nakon što im je bilo omogućeno da u proteklih pet dana podignu penzije i nabave neophodne namirnice.

Sjednica je još u toku, a prema nekim informacijama, raspravlja se o zabrani kretanja u predstojeće dana vikenda na način da se ili reducira ili potpuno zabrani u određenom periodu. Ovo je prijedlog Ministarstva zdravstva FBiH.


Čerkez: Najavio ovakvu mogućnost. Avaz

Ovakav scenarij najavio je danas i član Federalnog štaba civilne zaštite i pomoćnik federalnog ministra za javno zdravlje Goran Čerkez. On je izjavio kako su date ozbiljne preporuke da se reducira kretanje tokom vikenda zbog, kako je rekao, neodgovornih pojedinaca.

- Zbog neodgovornih pojedinaca koji šetaju u grupama i piju kafu u grupama, zbog njih ćemo doći u situaciju da svi budemo u kućama. Nemojte to raditi. Prema brojkama, situacija nam izgleda stabilna, ali je ona vrlo ozbiljna. Pred nama su blagdani i veoma je važno da se pridržavamo svih mjera -  kazao je Čerkez.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.