SAOPĆENJE Odluka donesena radi sprečavanja širenja zaraze koronavirusom

Federalni štab: Donesene tri nove naredbe

Naređeno je FUCZ da izvrši raspodjelu zaštitnih sredstava i opreme

Avaz.ba /Fena

FŠCZ: Održana elektornska vanredna sjednica

Foto: Arhiv


Na danas održanoj vanrednoj elektronskoj sjednici Federalnog štaba civilne zaštite (FŠCZ) donesene su tri nove naredbe radi sprečavanja širenja zaraze koronavirusom.

Zaštitna sredstva

Naređeno je FUCZ-u da Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla dostavi 2.000 testova na koronavirus (Covid-19), Zavodu za javno zdravstvo Tuzlanskog kantona i Zavodu za javno zdravstvo Unsko-sanskog kantona po 1.200 transportnih medija i po 1.200 briseva, a Zavodu za javno zdravstvo Bosanskopodrinjskog kantona Goražde 1.000 transportnih medija i 1.000 briseva.

Također, naređeno je FUCZ da izvrši raspodjelu zaštitnih sredstava i opreme (po 2.000 zaštitnih vizira, zaštitnih maski i zaštitnih rukavica) za potrebe zaposlenika Granične policije, Uprave za indirektno oporezivanje i Federalne uprave za inspekcijske poslove koji obavljaju dužnost na graničnim prijelazima na kojima su osigurani šatorski prostori za privremeni boravak bh. državljana koji ulaze u Bosnu i Hercegovinu.

  • Sve veći broj oboljelih u BiH

    Sve veći broj oboljelih u BiH

    Foto: Ilustracija


Privremeni boravak

Za potrebe šatorskih prostora za privremeni boravak državljana BiH koji ulaze u Bosnu i Hercegovinu, naređuje se FUCZ da osigura i postavi 33 pokretne EKO WC kabine na graničnim prijelazima Orašje (sedam komada), Velika Kladuša/Maljevac i Kamensko po četiri i po dva na graničnim prijelazima Bosanski Šamac, Gorica, Bosansko Grahovo/Strmica, Doljani, Osoje, Čepikuće, Neum I i II, Ivanica i Bijača, saopćeno je iz FUCZ.
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na