NEPOGODE

Snijeg pade na behar, na voće - samo da mraza ne bude

Izrazito grozan dan u BiH

Avaz.ba

14.4.2020

Vrijeme u Sarajevu danas - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2

Ovi što se čvrsto pridržavaju mjera izolacije, pa se nisu pretjerano šepurili tokom posljednjih dana po gradskim ulicama i izletištima, susprezajući se od druženja i slasnih roštiljskih specijaliteta u kombinaciji s različitim pićencima, danas su doživjeli novi talas depresije.

Ionako izgnjurene, današnje ih je vrlo prohladno vrijeme, sa kišom i susnježicom, kao da je kraj novembra, a ne sredina aprila - moglo samo dodatno oneraspoložiti.

Poljoprivrednici se također nalaze u nezavidnom položaju, ni krivi ni dužni moraju strahovati kako će se ovo vrijeme odraziti na usjeve, a kako se ističe, najbitnije je da, ako je već snijeg pao na behar i na voće, ne bude mraza.

Međutim, dok jednom ne smrkne, drugom ne svane, pa je tako današnje kišno vrijeme ipak nečemu doprinijelo - da minu požari koji su zavladali u posljednje vrijeme širom BiH.

Naš reporter zabilježio je šta se dešava na sivo-bljutavim ulicama glavnog grada, a nakon što pogledate fotografije teško ćete se ne složiti da se današnji dan, a i za sutra se isto najavljuje, ubio za - karantina!

Ocjene stručnjaka su da ne posežete za antidepresivima i anksioliticima, budući da sinoptičari najavljuju brzu stabilizaciju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.