AKCIJE Povodom velikog blagdana Vaskrsa

"Merhamet" podijelio pakete pravoslavnim porodicama

Obradovali socijalno ugrožene porodice u Sarajevu, Maglaju, Travniku, Tuzli, Goraždu i Zenici

Piše: Avaz.ba

"Merhamet" otvorena humanitarna organizacija koja pomaže svima

Foto: Fena


Muslimansko dobrotvorno društvo "Merhamet" podijelilo je prehrambene pakete socijalno ugroženim porodicama pravoslavne vjere u Sarajevu, Maglaju, Travniku, Tuzli, Goraždu i Zenici povodom Vaskrsa.

Predsjednik tog društva Kenan Vrbanjac izrazio je zadovoljstvo što su obradovali građane pravoslavce povodom njihovog velikog blagdana Vaskrsa, kao što su to prošle sedmice učinili i s građanima katolicima povodom Uskrsa.

- To je još jedna potvrda da je "Merhamet" otvorena humanitarna organizacija koja pomaže svima, bez obzira na vjeru i naciju na šta smo veoma ponosni - kazao je Vrbanjac, čestitajući Vaskrs svim građanima pravoslavne vjere u Bosni i Hercegovini.

Regionalni odbor "Merhameta" Sarajevo podijelio je prehrambene pakete i pakete sa sredstvima za higijenu porodicama u sarajevskom naselju Reljevo, a pakete je preuzeo starješina Crkve sv. Nikole Duško Lalović.

Direktor Regionalnog odbora "Merhameta" Sarajevo Munib Bujak s parohom Lalovićem posjetio je i nekoliko porodica i uručio pakete među njima i interpretatora sevdalinki Slobodana Lalića, koji je zahvalio na pomoći, naglašavajući da su mu ta posjeta i neočekivani poklon uljepšali blagdane.

  • Pakete su povodom Vaskrsa podijelili i "Merhametovi" regionalni odbori u Goraždu, Tuzli i Zenici

    Pakete su povodom Vaskrsa podijelili i "Merhametovi" regionalni odbori u Goraždu, Tuzli i Zenici

    Foto: Fena


Paroh Duško Lalović zahvalio je "Merhametu" koji se sjetio sugrađana pravoslavne vjere, kazavši da je svaka pomoć ljudima Reljevske parohije dobrodošala, a ova pomoć će omogućiti da im ljepše proteknu vaskšnji dani.

Regionalni odbor "Merhamet" Maglaj prehrambene pakete podijelio je porodicama u mjestima Radojičić, Bočinja i Poljice, kao i u mjestu Mekiš u općini Tešanj.

Direktor Regionalnog odbora "Merhameta" Travnik Merzuk Omerdić s parohom Goranom Živkovićem posjetio je porodice u mjesnim zajednicama Turbe i Skok kada su im uručili prehrambene pakete.

Pakete su povodom Vaskrsa podijelili i "Merhametovi" regionalni odbori u Goraždu, Tuzli i Zenici, saopćeno je iz tog dobrotvornog društva.

Više o temi

NA VRH

Komentari