ODLUKE

Penzioner Zufer Dervišević kažnjen sa 500 maraka

Fotelju, koju je čuvao pune 24 godine, prepustio tek poslije silnih intervencija nadležnih institucija, ali je utvrđeno i da krši zabranu kretanja

Derviševiću kazna stigla 17. aprila. Arhiva

Piše: M. Aš. / Avaz.ba

21.4.2020

Zufer Dervišević, bivši direktor Finansijske policije FBiH, koji je ovu fotelju napustio prije nekoliko dana, i to nakon intervencije policije i Vlade FBiH, koja ga je i smijenila, kažnjen je sa 500 maraka zbog kršenja naredbe Kriznog štaba o zabrani kretanja osobama starijim od 65 godina.

Dervišević je smijenjen po sili zakona, jer je prošle godine stekao uvjete za penziju, ali je fotelju, koju ju čuvao pune 24 godine, prepustio tek poslije silnih intervencija nadležnih institucija.



Kazna stigla na adresu 17.aprila. Avaz

No, nakon što je odbio primopredaju dužnosti, utvrđeno je da penzioner Dervišević uredno dolazi na posao i krši naredbe Kriznog štaba.

On se krio po zgradi od policije kako ne bi dobio prekršajnu prijavu, a čak je pobjegao od pripadnika koji su ga čekali ispred zgrade. Ali, prekršajni nalog i novčana kazna upućeni su mu na kućnu adresu.

Podsjetimo, u skladu s odlukom Vlade FBiH, za novog vršioca dužnosti direktora Finansijske policije imenovan je Amel Topalović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.